Mungbonensoep

Mungbonensoep

 

Nodig:

250 gram mungbonen
1 eetlepel ghee of olie
zwarte peper
2 tl. Zwarte mosterdzaad
2 tl. Komijnzaad
1 tl. Fenegriekzaad
ong. 4 cm verse gember, in kleine stukjes gesneden of geraspt
2 tenen knoflook
enkele curry blaadjes
asafoetida/hing
1,5 tl. Kurkuma
2,5 tl. Komijnpoeder
zout naar smaak.

Hoe?

Week de bonen in ruim water gedurende 1 nacht.
Gooi de volgende dag het water weg en spoel de bonen af. Doe ze met schoon water in een pan en breng ze aan de kook. Neem ruim water als je meer een soep wilt hebben en minder water als je graag een dahl maakt.
Kook de bonen op zacht vuur ongeveer 40 minuten totdat ze zacht zijn. Controleer tussentijds goed of er nog voldoende water is.
(Ik kook altijd een stukje zeewier mee, dit om te zorgen dat de bonen beter verteren).

Als de bonen bijna klaar zijn, verhit dan in een koekenpan de ghee.
Voeg de gemalen peper, de mosterdzaadjes, de fenegriekzaadjes, de komijnzaadjes, de knoflook, gember en de curryblaadjes toe en bak heel kort aan. Voeg dan de gemalen kruiden toe en bak nog een minuutje aan. Voeg dit mengsel toe aan de soep of dahl en beng op smaak met zout.
Laat dit nog even doorkoken terwijl je goed roert.

Een gezonde, voedzame lekker gerecht.

Voor de voordelen van het eten van mungbonen, kijk dan eens naar mijn blog hierover.