Voeding | Ayurveda | Leefstijl

Soulyoga

Aruna yoga

Aruna Yoga is een vorm van yoga die verschillende soorten omvat, inclusief hatha, vinyasa en op Kundalini geïnspireerde houdingen en technieken. De basis gaat om bewustwording op ieder niveau: op wat er op dit moment is en wat er naar boven komt. Ongeacht wat het is. Het leert je het nu te verwelkomen zonder hierover te oordelen. Het bied je een manier om je gedachten tot rust te brengen door jezelf in de positie van getuige of waarnemer te plaatsen.
 
Het is niet nodig om lenig te zijn om Aruna Yoga te volgen. Het doel is om emotionele blokkades los te laten en te openen door gebruik te maken van verschillende vormen van yoga, pranayama en meditatie. Natuurlijk kan het fysiek ook uitdagend zijn door het gebruik van Kundalini houdingen. Maar ook zonder deel te nemen aan de houdingen en alleen aanwezig te zijn tijdens de lessen, kun je jezelf openen en de heling in jezelf ontdekken.
 
Aruna yoga is een helende vorm van yoga waarin je op zoek gaat naar je ware aard, naar de waarheid, rust en vrijheid die in ons allen schuilt! 

Golden yoga

Yoga voor senioren. Er wordt gebruik gemaakt van de matten, maar ook van stoelen. De yoga is minder fysiek belastend . Ook is er veel ruimte voor pranayama, de ademhaling. Deze brengt rust en ontspanning en zorgt voor meer vitaliteit.

Stoelyoga voor bedrijven

Werknemers brengen een groot deel van hun dag door achter hun pc. Dat kan zorgen voor spanning in het bovenlichaam en voor spanning in het gehele lichaam. Door de druk is er vaak ook onvoldoende aandacht voor een goede ademhaling.
Op locatie kan een workshop worden verzorgd zodat de werknemers op verschillende momenten op de dag wat oefeningen kunnen doen die zorgen voor meer ontspanning . Dit levert meer vitaliteit op en minder klachten op de werkvloer. Ook is er meer aandacht voor dat wat er op dat moment is.
De concentratie wordt verhoogt en het werkplezier wordt verhoogd.

Cursus kinderbuikyoga

Heeft uw kind regelmatig buikklachten maar is er geen lichamelijke oorzaak te vinden?
Veel kinderen ondervinden veel onrust en druk in de huidige maatschappij. Er wordt veel van hen verwacht en al deze indrukken moeten worden verteerd.
Ook kan er sprake zijn van voeding die niet goed wordt verteerd of een combinatie van deze twee.
Deze cursus biedt kinderen de kans om met behulp van yoga beter te voelen wat er is en ze ervaren meer rust. We doen ademoefeningen die ook weer zorgen voor meer contact met hun lijf.
De kinderen werken met een buikschrift waarbij ze ook thuis dingen kunnen bijhouden. Voorafgaand aan de cursus is er een gesprek met de ouders en het kind.